Mikä on kun keihäs ei lennä?

No Comments

Päivän Iltalehdessä puhutaan vasten parempaa tietoa. Yleisurheilun EM-kisat ovat Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Olympiastadionille odotetaan 200.000 kävijää. Tämän päivän Iltalehdessä kisojen pääsihteeri Esa Honkalehto kertoo, että lipunmyynnin tavoitteesta on viisi viikkoa ennen kisoja saavutettu vajaat puolet. Luvussa on mukana myös lippuvaraukset, joista purkautuu ennen kisoja tuhansia lippuja.

– Aika lailla samoja latuja mennään seitsemän vuoden takaisten yleisurheilun MM-kisojen kanssa. Silloinkin viimeinen lipunmyyntipiikki oli erittäin voimakas, sanoo Honkalehto.

Muistan seitsemän vuoden takaiset kisat. Ne olivat elokuun toisella viikolla. Puolitoista kuukautta ennen kisastarttia lipunmyynti oli yhtä huonossa vaiheessa vaikka lippukauppaa oli yritetty tukea massiivisella mediamainonnalla. TV-mainoksissa juoksivat mustat pantterit ja kaikkea tosi fantsua. Tästä huolimatta lipunmyynti oli täysin tyrehtynyt ja edessä oli suomalaisten kesäloma-aika. Silloin MM-kisojen johtaja Antti Pihlakoski soitti minulle ja pyysi hätäapua. Peruutin kesälomani.  Muutimme viikossa koko myyntikonseptin ja viestinnän sisällön. Tulokset olivat loistavat, kuten Honkalehtokin tietää: Viimeinen lipunmyyntipiikki oli erittäin voimakas.

Tapahtumien lipunmyynnin onnistuminen ei noudata mitään universaalia kaavaa. (Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotoista.) Luulen tietäväni, että vuoden 2005 ihme ei toistu tänä vuonna. Tai no, onhan siellä varmasti numeroni tallessa ja lomanikin alkaa tällä kertaa vasta kisojen jälkeen;)

Ennen EM-kisoja on yhdet kotimaiset Eliittikisat 10.6. Tampereella. Toivotaan, että silloin joltakulta irtoaisi lankulta penkkiurheilijat aktivoiva onnenkantamoinen.

 

Leave a Reply