Täysin yhdentekevä

No Comments

En juurikaan tuhlaa aikaani murehtimalla ikääntymistä. Vanheneminen on yhtä luonnollista kuin takatalvi. Kummallekaan ei voi mitään.

Mutta silti. Miksi katsoinkaan maanantaina pari tuntia Titanic-elokuvaa. En ole koskaan sitä nähnyt, en tälläkään kertaa kokonaan. Jo alkupuolikas sai minut masentumaan. Pääosanäyttelijä Leonardo di Caprioon kiteytyy tuskallisesti kaikki maailman elinvoima.

Olinko itse 22-vuotiaana yhtä elinvoimainen? Miksen ole enää? Mielestäni lataan akkujani ihan ohjeiden mukaan, mutta miksi olo tuntuu joskus vetämättömältä?

Kun naama rypistyy, mitä saamme tilalle? Kokemuksen? Karisman? Syvemmän ymmärryksen? Miksi ne eivät riitä meille? Miksi presidentin kuvaa pitää photoshopata? Kotonamme on ruokapöytänä kolhiutunut, kapea ja kiikkerä talonpoikaispöytä 1700-luvulta. Se on uskomattoman epäkäytännöllinen. Jos sen pinnan siloittaisi, se olisi myös täysin yhdentekevä.

 

Leave a Reply