Arki on juhlaa

No Comments

Tulin eilen sulkapallosta ja päätin tankata auton läheisen ostoskeskuksen pihamaalla sijaitsevalla kylmäasemalla. Jouduin jonottamaan kymmenisen minuuttia. Kauppakeskuksen täpötäyden parkkihallin ovella seisoi pääsiäislauantaina järjestysmies liikenteenohjaajana ja myös huoltoaseman liikenne seisoi. Torvet soivat. Tunnelma oli kuin karnevaaleissa.

Positiiviset ihmiset ovat aina löytäneet ilon aiheita harmaimmastakin arjesta. Jokainen meistä tuntee sanonnan: ”Arkikin voi olla juhlaa.” Voi olla. Elintason noustessa sanonta pitänee tuunata muotoon: ”Juhlakin voi olla arkea.” Eikö ihmisillä ole pääsiäispyhinä muuta tekemistä, kuin rynnätä shoppailemaan?

Pääsiäinen on nykyihmiselle legendojakin suurempi kärsimysnäytelmä. Kiirastorstaina hamstratut karitsanfileet uhkaavat loppua jo pitkäperjantain iltana. Onneksi lankalauantai on kauppapäivä (paitsi Alko on kiinni).  Sunnuntai pitää taas kärvistellä. Onneksi maanantaina kaupat ovat taas auki edes neljä tuntia. Tiistaina kärsimysnäytelmä on ohi. On ylösnousemuksen vuoro: koittaa arki ja normaalit kauppojen aukioloajat.

Pian arki on taas juhlaa.

 

Leave a Reply