Kun huolto on valmis, saat ilmoituksen tekstiviestillä.

No Comments

Rakastan tämän ajan muka-asiakaslähtöistä digitaalisuutta. Vitsivitsi.

Parittajan liila Pikku-Mersumme on vuosi sitten huollossa maahantuojan ylihintaisessa merkkiliikkeessä. Jo silloin saatiin sisäisen myyntiohjelman määrittämä, proaktiivinen tarjous seuraavaan B1-huoltoon. Nyt oli sen aika. Huollon varaaminen ei onnistunut puhelimitse, koska soittoon ei vastattu. Netissä se toki onnistui OmaVeho-palvelussa. Se tosin antoi korkeamman hinnan, kuin tarjouksessa saatu. Viestikenttään lisäsimme oikean hinnan.

Aamulla auto huoltoon. Tiskillä kysyttiin rekisterinumero ja sen kirjaamisen jälkeen kysyttiin, mihin huoltoon auto on tulossa. Vastasin, että tilauksessa kerrottuun B1-huoltoon. Tämän jälkeen minulta tiedusteltiin, että kertooko auton ajotietokone huollon tarpeesta. Kerroin semiystävällisesti, että juuri tietokoneen viesti oli alkukimmoke palvelunne varaamiseen, koska ilman sitä yleissivistykseni ei olisi riittäni B1-huollon tilaamiseen. Jätin avaimen ja minulle kerrottiin, että kun huolto on valmis, siitä tulee tieto tekstiviestillä. Arviolta valmista olisi 3-4 tunnissa, koska automaattivaihteiston öljyt tulee vaihtaa.

Kahdeksan tunnin jälkeen viestiä ei kuulu. Soitan huoltoon. Ei vastausta. Saan toki automatisoidun tekstiviestin, että soittoni on rekisteröity. Sama toistuu kolmen seuraavan soiton kohdalla. Soitan keskukseen ja kysyn, miten huoltoon saa yhteyden. Minut yhdistetään – takaisin keskukseen. Kahdeksan turhaa soittoa. Ajan paikalle laina-autollani. Auto on valmiina.

Kysyn tiskillä, miten huoltoon saa yhteyden. ”Esimerkiksi soittamalla”, minulle vastataan. Sanoin yrittäneeni kahdeksan kertaa. ”No puhelin soi koko ajan”, minulle vastataan. ”Ei soisi, jos siihen vastattaisiin”, näsäviisastelen. Laskun hinta osoittautuu vääräksi. ”Emme tienneet annetusta tarjouksesta”. Miten olisittekaan voineet tietää, sehän oli kerrottu sähköisessä tilauksessa. Hinta justeerataan asiakaspalvelutiskillä kivuttomasti luvatuksi. Huollossa on ilmennyt, että ”jarrupaloissa on kulumista ja moniurahihna on orastavasti lasittunut.” Tyytymättömyyden keskellä pyritään kuitenkin sinnikkäästi lisämyyntiin. Propsit siitä, mutta siitä huolimatta laaduton ja asiakasta aliarvioiva jälkimarkkinointi on uuden tuotteen oston este. Just sayin´.

Leave a Reply