He eivät täyttäneet odotuksia. He ylittivät ne.

No Comments

Vietimme neljä yötä juuri tullessamme hohtavan valkoisen lumipeitteen saaneella Ylläsjärvellä. Matkamme oli erinomaisen onnistunut. Säät ja maisemat suosivat, mutta erityisesti suomalaisten matkailu- ja ravintoalan yrittäjien palvelu oli kauttaaltaan huippuluokkaa.

Finnairin lennot vakuuttivat pandemia-aikaan viritetyllä turvallisuudellaan ja levollisuudellaan. Ei moitteen sijaa. Päinvastoin. Huomasin jopa ikävöineeni Finskin mustikkamehua. Sinivalkoiset siivet: Illaksi pois kotoa ja kotiin. Suosittelen.

Saavuimme alkuiltapäivällä Ylläsjärven rannalla sijaitsevaan pieneen, vain seitsemän huoneen boutique-hotelliin. Ja mihin hotelliin! Sen innovatiiviset yrittäjät Heidi ja Sirly olivat luoneet uskomattoman harkitun kokonaisuuden. Sijainti oli upea, sauna ja lumihangessa nököttänyt jacuzzi verrattomia ja ruoka uskomattoman hyvää. Söin Aurora Estatessa ehkä elämäni parhaimmat aamupalat. Hotellin silmää miellyttävän 50-paikkaisen fine dining -ravintolan viiden ruokalajin meny oli Michelin-tasoa. Suosittelen.

Sunnuntaina patikoimme turvallisesti Kesänkijärvellä, mutta maanantaina halusimme tehdä inan haastavamman retken. Omalta kylältä löytyikin Mintun ja Joonan pyörittämä erä- ja elämyspalveluyritys Pihka Outdoors. Joona haki meidät aamulla, ajoi Aakenustunturille, jossa kipusimme hänen johdollaan neljän tunnin reissun paikoin polviin ulottuvassa lumessa luonnonkauneuden ytimeen. Tunturin laella ihailimme maisemista ja nauttimme munkkikahvit. Poikkeuksellisen miellyttävä kokemus. Suosittelen.

Ylläsjärvellä 300 metrin säteellä majapaikastamme oli kolme lounasravintolaa. Otso, Aakenus Grill ja Kahvila Pasila. Kaikissa ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista. Otson monikansallinen soittolista, Aakenuksen omistajan hurmaava ystävällisyys ja Pasilan hampurilaiset ja autenttinen tunnelma olivat lyömättömät. Suosittelen.

Kotimatkalla kiersimme Levin kautta ja bongasimme vaatebrändi Hálon kompaktin, mutta valoisan tyylikkään lippulaivamyymälän. Olimme siellä varmasti tunnin ja viihdyin koko ajan. Tuotteet olivat omintakeisia, ajattoman tyylikkäitä ja palvelu ammattimaista, jopa jatsahtavan keinuvaa. Suosittelen.

Suosittelen vilpittömästi näiden kaikkien suomalaisten yritysten palvelua. Älkää käpertykö, vaan käyttäkää palveluita ja pitäkää ihanat suomalaiset yritykset elinvoimaisina. Tukenne on arvokkaampaa kuin aikoihin.

Tämän kirjoittaja ei saanut eikä olisi edes kehdannut pyytää etuja tai alennuksia yhdeltäkään jutussa mainitulta palveluntarjoajalta. Maksoin pyydetyn hinnan, mutta sain rahoilleni täyden vastineen – ja enemmän kuin uskalsin odottaa. Kiitos siitä.

 

 

Leave a Reply