Luottamus

1 Comment

Tiukkaa työsyksyä tauottaaksemme lähdimme lomalle Ylläkselle. Loistavasti jälleen kerran palvellut Finnair lennätti meidät turvallisesti perille. Kittilän lentoasemalla menimme hakemaan vuokra-autoamme Hertziltä. Saimme sen parissa minuutissa. Kun kysyin, missä auto on, virkailija vastasi:

”Se on tuossa 50 metrin päässä aseman edessä. Oranssi Pösö. Avain on virtalukossa. Kun koneenne laskeutui, kävin laittamassa auton lämpiämään, niin teidän on mukavampi jatkaa.”

Aina sitä ei muista arvostaa suomalaisuuden kovinta ydintä. Mikä luottamus meillä yhä on ihmisiin ja heidän rehellisyyteensä. Samaan luottamukseen törmää päivittäin työelämässä. Suomessa liike-elämässäkin uskotaan yhä kumppanien vilpittömyyteen. Se on ainutlaatuista.

Kesänkijärvellekin satoi eilen talven ensilumi.

One Comment (+add yours?)

  1. Antti
    loka 20, 2020 @ 16:46:05

    Olet Juuso niin oikeassa. Luottamus ja rehellisyys ovat Suomen vahvuuksia. Hienoa olla suomalainen. Tärkeää on kuitenkin myös se, että kasvatamme itsemme ymmärtämään, että maailmalla tilanne ei aina ole sama ja pitää olla tarkkana.

    Vastaa

Leave a Reply