Out of etäoffice

No Comments

Yhtäkkiä eskaloitunut etätyöbuumi on vaikuttanut rajusti ainakin minun työntekooni. Koska lähikontaktit ovat minimissä ja tapaamiset sovitaan vain verkon yli, työkalenterista on tullut haavoittuvainen. Päivät täyttyvät toinen toistaan seuraavista 30 minuutin – tunnin Hangouts-, Teams-, Zoom- ja Skype-palavereista. Kun edellinen neuvonpito on kesken, seuraavaa jo hälyttää. Pissataukoakaan ei ehdi pitää.

En koskaan lue tietotekniikan manuaaleja. Ehkä pitäisi. Eilen löysin Google-kalenterista sattumalta Out of office -toiminnon, jolla voi estää uudet ja perua jo sovitut palaverikutsut vaikka koko päivältä. Olemme monet poissa fyysiseltä toimistolta, mutta joskus pitää olla lupa olla pois myös virtuaalityöyhteisöstä. Pitää olla oikeus miettiä kiireettömämmin; olla hetki yksin omien ajatustensa kanssa.

Työviikot ovat nyt niin täyteen pakattuja, että kaikkien uusien virikkeiden prosessoimiseen ei jää varatuksi aikaa. Ainakin omalla kohdallani hyvä elokuva, teatteriesitys tai kirja avautuvat vasta jälkikäteen. Katsomisen tai lukemisen aikana kiinnität huomion yksityiskohtiin, kokonaisuus avautuu vasta etäämmältä. Siksi kalenterissani lukee tänään Out of office. Levittelen siipiäni ja yritän nousta korkeammalle – nähdäkseni laajemmin.

Koska olen sen arvoinen. Sinä olet.

Leave a Reply