Teidän olisi pitänyt ymmärtää, etten tarkoittanut sitä.

No Comments

Ruotsin hallitus on jo päättänyt perinteistä tekniikkaa edustavien uusien diesel- ja bensiiniautojen myyntikiellosta vuodesta 2030 alkaen. Nyt naapurimaan valtiovarainministeri Per Bolund kertoo, että hallituksessa on käsittelyssä ehdotus päivämäärästä, jolloin Ruotsissa ei saisi myydä myöskään vanhoihin autoihin fossiilisia polttoaineita. Mitä edelläkävijöitä ruotsalaiset ovatkaan! Hehän profiloituvat vastuullisen maailman esikuviksi. Kuten vuonna 1980, jolloin järjestettiin kansanäänestys ydinvoiman kieltämisestä. Vaihtoehtoja oli demokratialle sopivasti kolme: EI, EI ja EI. Ainoa valinnanvapaus oli päättäminen luopumisen päivämäärästä. Äänestyksen voitti EI ja vuosi 2010. Mutta koska populismi on vain realismin velipuoli, päätös on tietenkin kumottu. Ydinvoima voi Ruotsissa hyvin ja käyttöluvat on myönnetty 2040-luvulle ja uuttakin saa rakentaa kymmenen reaktorin verran.

Pekka Seppänen kirjoitti tänään terävänäköisessä kolumnissaan businessjargonista: ”Murros on käyttökelpoinen sana, koska siihen voi aina vedota, jos ei ole onnistunut liiketoimissaan kovin hääppöisesti. Tai kun tuhannen ihmisen organisaatiota alkaa kutsua ketteräksi, se yhtäkkiä ei tunnukaan jäykältä, byrokraattiselta tai hierarkkiselta, vaan… niin, ketterältä. Ei kömpelöltä ollenkaan.”

Olen saanut nähdä, miten monessa organisaatiossa ketteryys on totta vain myyntipuheissa. Lupauksen lunastavat työntekijät istuessaan edustajiensa välityksellä puolivuosittain toistuvissa YT-neuvotteluissa. Tutuksi on tullut myös huonoja henkilöstöuutisia introamaan lausuttu latteus siitä, että hetki ennen auringonnousua on kylmin. Lausuja tietää jo sanoessaan, että nouseva aurinko on parhaimmillaankin musta. Jälkikäteen hän puolustautuu, että teidän olisi pitänyt ymmärtää, että se oli vain metafora eikä liittynyt erityisesti meidän yhtiömme tulevaisuuden ennustamiseen.

Kyllä me tiedämme. Valehtele ihan keskenäsi.

Leuat liikkuvat kevyemmin kuin jalat. Yritysten verkkosivuilla henkilökunta on poikkeuksetta yrityksen tärkein voimavara. Se on sitä myös rekrytointihaastattelussa. Mutta miten on lupausten jalkauttamisen kanssa? Monessa yrityksessa Walk the talk on käytännön sijasta tuttua vain TED talkeista. Vastuullisuus ei synny sanoista. Luottamus ei synny sanoista. Ne syntyvät pienistä, monesti merkityksettömiltäkin vaikuttavista teoista. Aitoa välittämistä ei voi teeskennellä.

 

Leave a Reply