Maailman kaunein lakana

No Comments

On hienoa saada tehdä oikein. Jos pussilakana on tehty luomupuuvillasta ja pakattu muovia säästäen, homma on bueno. Näillä olisi hyvä mennä. Mielestäni Finlayson katkaisi ulostuloltaan turhaan oman teränsä vertailemalla toimintaansa IKEAan, jota en ennen kampanjaa edes pitänyt potentiaalisena lakanoiden ostopaikkana. Nyt pidän.

Hiihtäminen vaatii kurinalaisuutta. Vielä suurempaa kurinalaisuutta vaatii se kuuluisa oman hiihdon tekeminen. Jos teen oikein, en teen sitä oikeammin, mikäli kiinnitän huomion mielestäni väärin tekijöihin. Nyt kuulen korvissani tuohtuneen kohahduksen: Mitä se Juuso siellä jeesustelee! Sehän on juuri tuollainen virheiden osoittelija, sanotaan.

Mutta kun en ole. Arvomaailmani, maailmankuvani ja toimintatapani ovat olleet hyvin samanlaisia koko työurani ajan. Olen aina saarnannut samoista asioista. Niin kauan kuin tekee maaleja yhteisessä joukkueessa, mielipiteitä ja maneereita siedetään, vaikkei niitä arvostettaisikaan. Kun joukkue vaihtuu, kaikki muuttuu ex-tiimiläisten silmissä pahaksi.

Jos sanon arvostavani nykyistä työyhteisöä ja sen kannustavaa ilmapiiriä, moni mennyt mies kokee, että tarkoitan kaiken olleen ennen väärin. Ei ollut. Eikä kaikki ole nytkään oikein. Haluan vain sanoa, että arvostan nykyistä työyhteisöä ja sen kannustavaa ilmapiiriä. Työni on aina perustunut kollegoitteni arvostukseen, tukemiseen ja – rakkaudelliseen vinoiluun.

Minulla on maailman kauneimmat pussilakanat. Ne on ommeltu Alvar Aallon suunnittelemasta sinivalkoisesta Siena-kankaasta 25 vuotta sitten. En tiedä miten niiden puuvilla on viljelty, en muista, miten ne oli pakattu. Mutta jos niitä on käytetty 25 vuotta, niiden hiilijalanjälki alkaa olla kuolletettu. Hyvää ei kannata suotta vaihtaa. Ei mielipiteissäkään.

Leave a Reply