Väärin!

No Comments

Matkanjärjestäjä TUI ilmoitti torstaina hyvittävänsä asiakkailleen lentojensa ja hotelliyöpymistensä hiilidioksidipäästöt ilman lisäkustannuksia. Tänään Sitran asiantuntija kommentoi, että kompensaatiot eivät riitä.

***

Hallitus on ollut viime vuodet hyvin aktiivinen työllisyys- ja talouspolitiikassa. Suomeen on syntynyt kilpailukykyä, talouskasvua ja neljässä vuodessa 140.000 uutta työpaikkaa. Kriitikoiden mielestä väärin työllistetty.

***

Elinvoimaisten Turun ja Helsingin välille suunnitellaan tunnin junayhteyttä. Peter Vesterbacka suunnittelee tunnelia Tallinnaan. Rahoituskin on järjestetty. Mutta väärin. Voihan asiat tehdä myös vaikeimman kautta.

***

Monessa yhtiössä ruhonosia työnnetään lihamyllyyn. Automaattifunnellin alapäästä pursuu monikäyttöistä, mutta mitäänsanomatonta jauhelihaa. Kateenkorvasta herkkuja valmistava mestari tekee työnsä väärin.

***

Ensimmäinen askel on aina horjuva ja sellaiseksi se jääkin, jos kannustuksen sijasta tarjoillaan aina vain kritiikkiä. On ilo tehdä työtä kollegojen kanssa, jotka siipien typistämisen sijaan puhaltavat niiden alle ilmaa.

***

Negatiivisuus on musta, pelottava, mutta puoleensa vetävä aukko. Mutta sen yli voi lentää, kun pitää katseensa tulevassa. Toki aina välillä kannattaa vilaista vierellä lentävään.

 

 

 

 

Leave a Reply