Peloton ilmapiiri on luova

No Comments

Helsingin Sanomat nosti eilen keskusteluun Suomen suurimman yrityksen muutaman vuoden takaiset johtamisongelmat. Nokiaa väitettiin johdetun pelolla. Risto sanoo juupas, Jorma eipäs. Tulokset kuitenkin ovat kiistämättömät. Palavalta lautalta tehtiin legendaarinen hyppy.

Pelolla johtaminen ei aja kenenkään etua. Yksi ihmisten autonomisista tunteista on pelko, joka on luonnollinen vaste vaaraan. Pelko voi auttaa selviytymään, mutta se myös rajoittaa. Jos organisaatiossa vallitsee pelon ilmapiiri, se alkaa pelätä kollektiivisesti epäonnistumista. Peloissaan kukaan meistä ei tee päätöksiä. Peloissaan kukaan meistä ei ole luova.

Hyvä johtaja tunnistaa yrityksensä ilmapiirin. Taitava tunteiden johtaminen on monen menestyvän yrityksen salaisuus. Hyvä johtaja osa rakentaa luottamuksellisen ja pelottoman työyhteisön. Pelon vastakohta ei ole luottamus. Se on rakkaus. Menestyvässä organisaatiossa kollegat kohtelevat toisiaan, kuten haluaisivat kohdeltavan itseään. Keskinäinen välittäminen lisää rohkeutta ja luovuutta. Onnistumiset juhlitaan yhdessä, epäonnistumiset jaetaan.

On etuoikeus saada työskennellä työyhteisössä, jossa rakkaus on pelkoa vahvempi. Yhteisössä, jossa jokainen yksilö on kasvanut viime kuukausina valtavasti rohkeudessa ja luovuudessa. Uskon, että jokainen organisaatio ja jokainen johtaja on luonnostaan hyvä. Olin tänään hammashoidon jälkeen lounaalla hammaslääkärini Paulin kanssa. Hän sanoi, että paha voittaa vain jos hyvä vaikenee. Sama pätee pelkoon ja rakkauteen.

 

Leave a Reply