Tahdon asia

No Comments

Minulla oli armeijassa tupakaveri, joka ilmoitti, että hän haluaa ennen 30-vuotispäiväänsä kolme lasta. Kuten arvata saattaa, ei se mennyt niin. Edes rakkaus ei ole tahdon asia, saati sen hedelmät. Monissa työpaikkailmoituksissa etsitään asiakasvastaavia. Sivulauseeseen on kätketty maininta, että hakijalta toivotaan motivaatiota aktiiviseen uusasiakashankin- taan. Tervetuloa uuteen työhön pitämään työnantajan kasvulupaukset. Tulos tai ulos!

Olen tehnyt asiakastyötä 90-luvun alusta alkaen. En ole vielä hankkinut ensimmäistäkään asiakasta. Olen kuitenkin onnistunut voittamaan satojen asiakkaiden luottamuksen. En ole tehnyt sitä hetkessä. Koskaan en ole tehnyt sitä yksin. Kestävän asiakassuhteen rakentami- nen on interaktiivista ja pitkäjänteistä tiimityötä. Kaupan klousaus edellyttää aina suurem- paa kyvykkyyttä kuunnella kuin puhua. Myyjän pitää osata asettua ostajan asemaan.

Myynnintekijälle tämä aika on historiallisen hyvä. Sosiaalinen media mahdollistaa ainutlaatuisen alustan uusien potentiaalisten asiakkaiden kohtaamiselle ja kohtaamisen jälkeiselle vuoropuhelulle. Sosiaalisen median alustoilla on paljon hälyä, mutta sen ei kannata antaa haitata. Ei kukaan meistä jaksaa katsoa jokaista uutuuselokuvaa, ei kuunnella jokaista uutta biisiä. Löydä oma heimosi, oma roolisi ja rakenna luottamuksellisia suhteita. Ole aito. Älä myy. Poista oston esteet.

Edes asennelippis ei tee asiakaspalvelijasta asiakashankkijaa.

Leave a Reply