Aloitammeko vuoropuhelun?

No Comments

Uuden aloittaminen jännittää. Aloititpa sitten uudessa työssä, koulussa tai harrastuspiirissä, vatsan pohjassa tapaa lentää perhosia. Jos perustaa kokonaisen uuden yrityksen, se se vasta kuumottaakin. Vaikka luotto kollegoiden (ja omaan) osaamiseen ei horjuisi, tunne on kuin uutta ruokalajia ensi kertaa valmistaessa. Eihän siitä jää raaka, eihän se kypsy yli?

Aloitimme uuden yrityksen vappuna. Aloituksemme oli aika rohkea. Ensimmäisestäkään asiakkaasta ei ollut tietoa, mutta aloitimme rohkeasti kolmella täydellä tiimillä; meitä oli alusta alkaen 14. Uusi yrityksemme on saanut erittäin positiivisen vastaanoton ja tilauskirjat alkoivat täyttyä heti ensimmäisillä viikoilla. Ensimmäiset kuukaudet ovat täyttäneet realistiset, mutta kunnianhimoiset odotuksemme.

Totta puhuakseni, odotukset eivät ole täyttyneet. Uskallan sanoa niiden ylittyneen. Emme hamua hallitsematonta kasvua. Meille tärkeintä on asiakastyytyväisyys ja oma vahva yrityskulttuuri. Kasvulle tuo rajansa jo se, että emme palvele keskenään kilpailevia asiakkaita. Meille asiakkaiden luottamus on erityisen tärkeää. Rohkeus uudistua pohjautuu keskinäiseen luottamukseen niin työkavereiden kesken kuin asiakkaiden suuntaan.

Kaikkea ei pidä osata tehdä itse. Olemme löytäneet useita erinomaisia kumppaneita, jotka tuovat asiakkaidemme ulottuville parhaat käytäntönsä. Kaikesta verkottuneisuudesta huolimatta olen iloinen, että meillä on jo nyt mahdollisuus kartoittaa ensimmäisiä Hansdotterin täydennysrekrytointeja: syksyn mittaan etsimme videotuotannon ja animoinnin osaajaa sekä asiakkuuspäällikköä. Jos olet sellainen, nyppää hihasta joko kadulla tai sosiaalisessa mediassa. Aletaan vuoropuhelu rauhassa, ei pidetä kiirettä.

 

 

Leave a Reply