Keep Your hyphen, airBaltic.

No Comments

Jos tämä on sandwich-palaute, tästä puuttuu sämpylän kansiosa. Pihviä on senkin edestä.

Varasin eBookersista lennot Amsterdamiin. Lentoyhtiöksi valikoitui airBaltic. Varasin kolme menopaluuta Turku-Riika-Amsterdam. Koska en varatessani tiennyt seurueen pakaasitarpeista, ajattelin tilata ruumaan menevät laukut lähempänä lähtöpäivää. Lähtö oli kiirastorstaina, joten lähtöä edeltävänä maanantaina oli hyvä hetki varata kaksi ruumaan menevää matkalaukkua. Etsin varausvahvistuksestani varaustunnuksen ja menin päivittämään omaa varaustani. airBalticin palvelu vastasi minulle eleettömästi: This booking cannot be retrieved due to the fact that it’s an offline booking.

Kokeilin kolmetoistanumeroista lipunnumeroa. This booking cannot be retrieved due to the fact that it’s an offline booking. Ahaa, mutta löysin ohjeen, että numeroista kolme ensimmäistä pitää erottaa varausvahvistuksesta poiketen hyphenillä eli väliviivalla. This booking cannot be retrieved due to the fact that it’s an offline booking.

Online-palvelussa ruumaan menevä laukku olisi maksanut parikymppiä. Se reitti oli tehokkaasti tukittu. Vaihtoehdoksi jäi vain maksullinen puhelinpalvelu. Siihen vastattiinkin nopeasti parissa minuutissa. Call centerin Lena puhui suomea raikkaalla aksentilla, mutta sain varattua aika sujuvasti kaksi laukkua ruumaan hintaan 35 €/kpl + puhelinpalvelumaksu 60 c/min. Puhelun aikana minulta kysyttiin toistuvasti, että olenko tehnyt varaukseni eBookersilta. Kun vastasin myöntävästi, minulle korostettiin, että jos varaus olisi tehty airBalticin sivuilla, ongelmia ei olisi ilmennyt. Kysyin Lenalta, että mikäköhän on toimiva varaustunnus, koska eBookersilta saamani ei toiminut. Hän meilasikin välittömästi varaustunnuksen ja lippujen numerot. Ne olivat täsmälleen samat kuin alkuperäisessä eBookersilta saamassani vahvistuksessa. Paluumatkalla Amsterdamin kentällä ilmeni, että Lena oli varannut laukut huomaavaisesti vain menomatkalle, vaikka olin luonnollisesti pyytänyt menopaluuta. Paluumatkalle laukut piti maksaa erikseen, nyt uuteen lentokenttähintaan 40 €/kpl. Tosin maksua ei voinut suorittaa lähtöselvitystiskillä, vaan se piti käydä maksamassa Swissportin palvelupisteessä lähtöhallin vastakkaisessa nurkassa. Maksupääte ei luonnollisestikaan toiminut.

airBaltic sai iltalypsettyä minulta 80 euroa ylimääräistä. En tiedä, kannattiko. Enää en heidän siivillään lennä, vaikka Riikan kenttä onkin poikkeuksellisen toimiva vaihtopaikka ja yhtiön lennot ovat aina täsmällisiä ja ajallaan. Niin tälläkin kertaa. Se kai matkustamisessa on tärkeintä. Heti asiakasymmärryksen jälkeen.

 

 

Leave a Reply