Mistä tietää, että pöydässäsi istuu Finnairin lentäjä?

No Comments

Vietin yli neljännesvuosisadan mainostoimistomaailmassa. Opin tuntemaan suomalaiset kasvuyritykset, niiden omistajat ja päättäjät. Tämän kuun alussa vaihdoin alaa ja siirryin kasvavaan ja innovatiiviseen sijoituspalveluyhtiöön. Ilokseni olen huomannut, että vaikka työnkuvassa on paljon uutta, siinä on enemmän totuttua.  Saan nytkin palvella suomalaisia, kansainvälistyviä kasvuyrityksiä. Uudessakin tehtävässä saan työskennellä innostuneen ja osaavan tiimin osana.

Asun Turussa, mutta teen työtä Helsingissä. Koska toimistomme on kahden korttelin päässä rautatieasemalta, hyppään yleensä Kupittaalta klo 7:13 Pendolinoon. Teen matkalla työtä puolitoista tuntia ja ennätän sopivasti kello yhdeksän palavereihin. Junassa ehtii myös keskustella muiden työmatkalaisten kanssa. Tunnen vaunuosastosta yleensä reippaan puolikkaan. He ovat onnitelleet uudesta työstäni. Kiitän samalla, kun hymyilen hiljaa sisäänpäin: Mistä he kaikki tietävätkään;)?

Vääräleuat kysyvät, mistä tietää, että pöydässäsi istuu Finnairin lentäjä? Hän kertoo sen. Mistä tuttuni tietävät, että olen vaihtanut työpaikkaa? Koska olen kertonut siitä. Ammattini on aina ollut saada muiden ääni kuuluviin. Olen onnistunut siinä erittäin hyvin. Käytin työpaikkaa vaihtaessani itseeni omaa lääkettäni. Kerroin, että vaihdan työtä. Kerroin, että menen Privanet Groupiin. Ja kerroin, mitä teen siellä: Autan uuttakin työnantajaani saamaan näkyvyyttä palvelemilleen kasvuyrityksille.

Jotta yritys voi aidosti ymmärtää kasvuyhtiöitä, sen tulee itsekin olla sellainen: dynaaminen, rohkea, avoin ja kannustava. Meillä päätökset tehdään nyt eikä niitä työnnetä tulevaisuuden palavereihin, työryhmiin tai workshopeihin. Kaveria kannustetaan. Asiakkaita kuunnellaan. Meillä nauretaan paljon. Toimitusjohtajaltamme Karrilta kysyttiin tulosjulkistushaastattelussa, mitkä ovat yhtiömme kasvutavoitteet tälle vuodelle. Hän vastasi kutakuinkin näin: ”Tavoitteemme on, että asiakkaamme kasvavat kilpailijoitaan ja markkinoita nopeammin. Jos ja kun niin käy, kasvamme mekin.”

Leave a Reply