Omin jaloin

No Comments

Olen työskennellyt koko aikuisikäni kätilönä. Olen vastannut uusien asiakassuhteiden rakentamisesta, avustanut asiakkaita yhteistyön käynnistyessä ja hoitanut kumppanuuksia niiden syntymisen jälkeen ilmenneissä eritystilanteissa. Ensi viikosta lähtien entiset työkaverini ja asiakkaani saavat jatkaa matkaa omin jaloin. Olen ollut hyvä kätilö. Kadulla tulee vastaan lukemattomia potilaitani ja kollegojani, jotka ovat kasvaneet itsenäisiksi. Muistan heidät kaikki. Yhtään heistä ei ole työnnetty myyntisuppilooni anonyymisti. Olen halunnut oppinut tuntemaan heistä jokaisen ihan tarkoituksella.

On meidän suomalaisten perisynti, ettemme arvosta myymistä. Luullaan, että (asian- tuntijapalveluiden) myynti voidaan automatisoida. Kerron teille salaisuuden: Ei voida. Asiantuntijapalveluiden myynti on aina hyvin luovaa ja konsultatiivista. Vakiomuotoisesta suppilosta ei mahdu ulos kuin vakiomuotoinen kikkare. En minäkään myymisestä itsessään motivoidu. En kuuntele kauppakellon kilahduksia enkä syö myyntikakkuja. Miksi kauppoja pitäisi erityisemmin juhlistaa? Mieluummin juhlistan oman tiimin onnistumisia ja yhteistyön vuosipäiviä. Ainakaan asiakkaana en halua, että minussa nähdään vain syy kakkuun tai kellon kilautukseen.

Älkää kilautelko minulle. Kun yhteistyömme onnistuu, soitan mielelläni sen kunniaksi torvea ja lyön rumpua. Ties vaikka serenadin laulaisin. Ja jos yhteistyön sujuu erityisen hyvin, lupaan olla laulamatta.

Torvensoittaja on Disneyclips.comista

Leave a Reply