The Crazy Family

No Comments

24 vuotta sitten tänä päivänä klo 13.22 meistä tuli perhe, kun esikoisemme syntyi. Seuraavana vuonna perheemme täydentyi toisella mainiolla pojalla. Lukion jälkeen pojat lähtivät armeijan kautta suoraan yliopistoon, mutta ennen sitä perheemme kasvoi kahdella ihanalla tytöllä. Meitä on nyt kuusi.

Perheemme on aika äänekäs ja eloisa. Olen kuullut – joskus jopa omasta suustani – meitä verrattavan Serranon perheeseen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Sähläämisen lisäksi meillä on paljon rakkautta. Kaapit ovat aina täynnä ruokaa ja ovet auki. Lapset ja heidän ystävänsä ovat aina olleet meille enemmän kuin tervetulleita. Muistan kesälomia mökillä, jolloin olen kouluttautunut suurtalouskokiksi.

Perhe-elämä on opettanut paljon myös liikkeenjohtamisesta. Olen kohtalaisen musta- valkoinen ihminen, mutta perheenisänä olen pakosta oppinut kuuntelemaan muiden mielipiteitä ja löytämään kompromissiratkaisuja. Se on hionut särmiäni myös esimiehenä. Alaistaitoni saattavat olla yhä vajavaiset.

Perhe on ihmeellinen entiteetti. Kun sellaisen on saanut, siitä pitää huolta leijonan lailla. Vastuu ja huolenpito on raskasta, mutta myös palkitsevaa. Muistan miten hyvin nukuin jouluna, kun me kaikki kuusi olimme pitkästä aikaa saman katon alla. Tai seitsemän. Viikonloppuvieraamme, valkoisenpaimenkoiranpentu Gigi harjoitteli vaistojaan ja vartioi väsymättä puolestani, että koko lauma oli koossa.

Ai niin, The Crazy Family? Se on perheemme sisäisen WhatsApp-ryhmän nimi.

Leave a Reply