Osaamisen redusointi

No Comments

Tänä vuonna tulisi täyteen 28 vuotta mainosalaa. Vuosien varrella kaikki on muuttunut. Mikään ei ole muuttunut. Ydinosaamiseni on pysynyt samana. Organisaation kasvaessa ympärillä, oma keskittyminen on herpaantunut. Kun kaupan valikoimat kasvavat, hyllyi- hin alkaa kerääntyä myös pölyä kerääviä tuotteita. Määrä ei useimmiten korvaa laatua.

Tiedättehän sopan herkullisuuden ja keittäjien määrän korrelaation. Ainakin henkilö- tasolla haluan panostaa laatuun. Ydinosaamiseni nousee esiin vain kokoon keittämällä. Turha pöhö poistuu samalla, kun maut tiivistyvät. Usein unohtuu, että hyvään ruokaan ei tarvita kymmeniä komponentteja. Puhtaimmat maut ovat yksinkertaisia ja selkeitä.

Nähdäkseen lähelle, on hyvä ottaa hieman etäisyyttä. Miltä mainosala näyttää asiakkaan näkökulmasta? Arvostetaanko siellä luovuutta vai prosessiosaamista? Kumpi on tärkeäm- pää: laadukas sisältö vai uusien tekniikoiden omaksuminen? Onko ostaminen houkutte- levampaa geneerisistä kauppakeskuksista kuin persoonallisista kivijalkakaupoista?

Minulla on tähän näkemys. Jos se todentuu oikeaksi, saatan joskus hyvinkin palata takaisin asiakkaasta sisällöntuottajaksi, joka panostaa bulkkituotannon sijasta täysillä todelliseen asiakasymmärrykseen. Miksi alkaisin kerätä itselleni vain kasvavan liikevaih- don nimissä huonokatteista tuotantotyötä, jos sen sijaan voin keskittyä asiakkaalle ja itselleni aitoa lisäarvoa tuottavaan strategiseen työhön? Sellaisia kumppaneita arvostan asiakkaana.

 

Leave a Reply