Voitontahto

No Comments

Olen strategi. Olen konseptisuunnittelija. Olen copywriter. En halua kirjoittaa vain pöytälaatikkoon. Siksi olen myös myyntimies. Ja kun lähden myyntikäynnille, menen voittamaan. Ja melkoisen usein voitankin. En yritä edes peitellä voitontahtoani. Miten onnistuisinkaan! On helppo myydä, kun uskoo oman tiiminsä työhön. Ja kun uskoo itseensä, ei koskaan tarvitse mollata kilpailijaa. Voitontahto ei ole koskaan kaverin ladun hiekoittamista. Opin liike-elämän raadollisuuden jo yrittäjyyden alkuvuosina, kun paikkakunnan – nyttemmin etelän veroparatiisiin muuttanut – mainosguru oli kilpailussa keskittynyt oman ehdotuksensa kehumisen sijasta haukkumaan minua ja tiimiämme.

Voitimme kisan. Arpi jäi.

Haluan voittaa luonnollisesti osin itselleni, paljolti tiimilleni ja sen myötä koko yritykselle. Haluan voittaa myös asiakkaillemme. Haluan auttaa heitä voittamaan omat kilpailunsa. Toivon, että edes osa voitontahdostani tarttuu. Voitontahto on kuin rakkaus, joka ei kulu jakamalla. Entä sitten, kun emme voita? Silloin toimittajan ei kannata työntää mikrofonia suun eteen kysyäkseen latteuksia: ”Miltä nyt tuntuu?” Tuntuu kysymättäkin pahalta. Jollei tunnu, tietää, ettei ole yrittänyt kaikkeaan.

Paha menee nopeammin ohi, kun nostaa riman ja menee taas vauhdinottoradan päähän. Vatsanpohjassa kihelmöi, kun tietää yrittävänsä omaa parastaan. Mitä korkeammalta yrittää, sitä todennäköisempää on pudottaa; sitä todennäköisempää on ylittää itsensä.

Leave a Reply