Älä puhu mulle bisnestä

No Comments

Olin kolme päivää kansainvälisen AMIN Worldwide –ketjun tapaamisessa. Kymmenet kollegat ympäri maailman vaihtoivat ajatuksiaan ja parhaita käytäntöjään. Välillä terapoimme toinen toisiamme. Suurin kipupiste tuntui olevan miltei kaikilla toimistoilla asiantuntijapalveluiden myynnin haasteet.

Olen synnynnäinen myyntimies. Myyminen ei ole mitenkään päätyöni, mutta teen sitä mielelläni oman toimeni ohella. En kuitenkaan osaa kertoa mitään oppeja, millä myydä. Ei minulla ole prosessia enkä osaa myyntitilanteessa noudattaa mitään suunnitelmallisuutta. Useimmiten puhun pääsääntöisesti itsestäni. Se on aihe johon en kyllästy. Ethän sinäkään?

Torstain illallisella viereeni oli plaseerattu charmantti tanskalaisherra. Hän kertoi silmät loistaen – ja välillä kostuenkin – rakkaasta vaimostaan, neljästä lapsestaan ja kuudesta lapsenlapsestaan. Hän kertoi kodistaan ja veneistään. Hän kysyi, miten minä voin. Hän ilahtui, kun kerroin omasta perheestäni. Näytimme kuvia rakkaimmistamme. Keskustelu oli kaunis.

Hän sanoi, että olisi kiva tavata perheiden kesken, vaimotkin varmasti viihtyisivät yhdessä. Hän ehdotti, että ensi kerran kun tulen Kööpenhaminaan, hän haluaisi näyttää minulle kaupungin mereltä. Hän ei puhunut sanaakaan työstään. Hän ei yrittänyt tehdä bisnestä. Hän kertoi minulle arvoistaan ja elämästään. Hän rakensi parissa tunnissa parhaan mahdollisen pohjan tulevaisuuden yhteistyölle. En malttaisi odottaa.


Leave a Reply