Kuivausrumpu on rikki

1 Comment

Taloutemme on tiivistynyt lasten muuton jälkeen kaksihenkiseksi. Tarvitsemme enää harvoin kuivausrumpua, mutta silloin harvoin kun tarvitsemme, olisi eduksi jos se toimisi. Nyt se ei toimi. Pyörii, lämmittää ja puhkuu, muttei kuivaa. Sen sijaan huojuu ja kitisee.

Tremolo! On uuden rummun aika.

Menemällä menin kodinkonehalliin. Avasin oven itse, kävelin omin jaloin pesu & kuivaus -osastolle uutta rumpua ostamaan. Niitä olikin tarjolla ainakin parikymmentä erilaista. Olisin kysynyt myyjältä, mikä olisi teholtaan ja ominaisuuksiltaan sopivin satunnaiskäyttöön. Olisin. Kommunikaatio jäi konditionaalin asteelle. Viiteen minuuttiin en saanut kontaktia myyjään. Yritin. Ja kun sanon, että yritin, se tarkoittaa, että yritin.

Ihminen ei osaa enää hakeutua livetilanteessa ihmisen luo. Miksi chat-ruudun takaa on helpompi kysyä, kuinka voin palvella? Itse kuulun ihmisiin, joka valitsee lentoasemallakin ihmisen tekemän passintarkastuksen koneellista mieluummin. Katson mieluummin silmiin ihmistä kuin tekoälyä. Toki odotan, että minua katsotaan takaisin.


symbol-of-drying-667717_640

One Comment (+add yours?)

  1. Jari
    elo 25, 2017 @ 04:57:09

    Juurin näin Juuso, hyvin kirjoitettu.

    Haluttomuus asiakkaan palvelemiseen on typistetty sinisen ruudun loisteeseen ja tavattomaan tekniseen ominaisuuksien tulvaan.

    Vastaa

Leave a Reply