Vihan kautta

No Comments

Miksi aina pitää suuttua? Linnankadulla, kauppahallin kohdalla, harmaa Toyota Auris (IKE-6X8) vaaransi kolmen suojatietä ylittäneen terveyden ja hengen. Ihmiset olivat ylittämässä katua, mutta autoilija päätti mahtua välistä. Kuljettajalla oli kiire suojatiestä 30 metrin päässä seisovaan jonoon. Onnettomuudelta selvittiin vain hyvällä onnella.

Vaikka kirjoitus lähti vihasta, se päättyy positiiviseen ehdotukseen. Voisiko Turku olla Suomen ensimmäinen kaupunki, joka julistautuisi kevyen liikenteen kaupungiksi? Jossa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kunnioitus olisi kaikkien kunnia-asia. Vastavuoroisesti jalankulkijat ja pyöräilijät huolehtisivat näkyvyydestään ja huomioisivat puolestaan autoa käyttävät. Kampanja kunnioittaisi lapsia, vanhuksia ja vammaisia. Heitä, joilla ei ole mahdollisuutta suojautua peltikuorien sisään.

Voisiko Turku olla ensimmäinen kaupunki, jossa jokainen tie olisi suojatie?

Uskon, että kaupunkimme luovilta aloilta löytyisi yritysrajat ylittävä tiimi, joka rakentaisi kampanjan pro bono. Mediatilaakin hankkeelle varmasti saataisiin. Löytyykö kaupungin johdosta suojelusenkeliä hankkeelle? Minna, Aleksi?

Leave a Reply