Koko palvelu yhdeltä luukulta

No Comments

Ei ole helppoa. Erityisen helppoa ei ole saada hyvää palvelua.

Päätin suorittaa eilen jokakesäisen autopesuni. Ja imuroinnin. Hesen pesukadulla oli maininta, että jos renkaiden profiili on alle 8 cm, vanteille mahdollisesti aiheutuneita skraabuja ei korvata. Alle on. Autoni renkailla on kuljettajansa matala profiili. Siis kadun toiselle puolelle Shellille. Siellä oli palvelumuotoilu viety huippuunsa. Tilasin kassalta parhaan mahdollisen, 39 euron arvoisen pesun. Palveluhenkilö ei puhunut mitään, vaan osoitti sormellaan pesuhinnaston alle kiinnitettyä laminoitua lappua: ”Autopesu tilapäisesti pois käytöstä. Pahoittelemme.” Siis läheiselle Teboilille. Siellä tulikin puhdasta, mutta imuria ei ollut. Toimiva imuri löytyi Shellin vähäpuheiselta mieheltä. Auton pesua ja imurointia varten minun piti käydä neljällä luukulla.

Olisin mielelläni ostanut koko palvelun yhdeltä luukulta. Tosin jos yhdellä luukulla on kaupungin paras pesu, mutta tehottomin imuri, ajaisin kyllä kahdellekin luukulle. Neljä on liikaa. Luukulta toiselle juokseminen on arkipäiväistä. Kesällä yritimme hoitaa satakuntalaisen kaupungin virkamiesten kanssa sukulaistemme asiaa, mutta siellä neljä luukkua ei riittänyt kuin alkupaloiksi. Jokainen kiinni saatu ihminen istui tiukasti omassa siilossaan. Valtaosa tavoitetuista ihmisistä oli ystävällisiä, mutta kapean osaamisalan asiantuntijoita, jotka varoivat ottamasta kantaa kollegoittensa puolesta. Kokonaiskuvan hahmottaminen ulkoistettiin asiakkaan vastuulle. Turhautti. Itse työskentelen organisaati- ossa, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen monipuolisimmat markkinointiviestinnän palvelut. Jos olen huomannut, että asiakas tarvitsee palvelua, johon itse en ole paras tuottaja, en ole vielä koskaan ohjannut asiakasta yksin ja kylmiltään kollegani puheille. Menemme sinne aina yhdessä.

Palvelu on asiakkaan kanssa yhdessä kulkemista.


kindness-two-kids-walking-together

Leave a Reply