Lomalla on aikaa huomata

No Comments

Neljä viikkoa meni taas kuin siivillä. Maalaus- ja metsähommia. Saunan lämmitystä, uintia. Kymmenkunta luettua kirjaa. Pori Jazz ja Herbie Hancock. Venetsia ja Damien Hirst. Hotel Metropolen uskomaton lounaspuutarha. Unohtumattomat juhlat Moskovassa. Ystävät mökillä. Yllätyskohtaamisia Kroatiassa. Pari pistäytymistä Turussa, jossa alati riemastuttavat lapset. Instagramia. Muuten some- ja uutislakkoa. Muutama työpuhelu. Vähän businesta, paljon rakkautta.

Ystävien ja perheen kesken vietetyn ajan lisäksi mieleen jäi Linn Ullmannin sykähdyttävä Rauhattomat. Renate Dorrestein kirjoitti samasta ikääntymisen ja luopumisen tematiikasta kirjassaan Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa. Norjalainen syvällisyys vei kuitenkin selkeän voiton. Norja voitti Hollannin lisäksi myös britit. Karl Ove Knausgårdin Kevät vei sata nolla Ian McEwan Pähkinänkuorta, kun teemana olivat lapset. Ikä on tehnyt minusta herkkiksen. Lomalla sen ehtii huomata. Ei se väärin ole.


bergman-10

Ingmar Bergman ja Linn Ullmann.

Leave a Reply