Asiakasta odottavan aika on pitkä

No Comments

Kun töiden jälkeen menee ruokaostoksille ja hymyilevä konsulentti tarjoaa maistiaisiksi pienen palan yrttikuorrutettua, tuoksuvaa uutuusleipää, miten voi vastustaa. Kassalla sitä huomaa löytävänsä kokonaisen leivän ostoskoristaan.

Olen konsulentti. Tarjoan työkseni maistiaisia kollegojeni osaamisesta. Mutta minun asiakkaani harvoin kävelevät nälkäisinä ohitseni. Minun on mentävä sinne, missä heihin voisi törmätä oikealla hetkellä. Tänään tarjoilin maistiaisia Facebookissa, LinkedInissä, Slackissä, snailmailissa, sähköpostissa, WhatsAppissa, puhelimessa ja parin kaverin välityksellä. Neljä kohtaamistani potentiaalisista asiakkaista nappasi maistiaisen tarjottimeltani. Toivottavasti maistuu. Leivomme mielellämme lisää.

Maakunnassa asuminen on osoittautunut vahvuudeksi muuttuvassa maailmassa. Meillä on harvoin voinut jäädä kivijalkaan odottamaan satunnaisia sisään poikkeavia. Olemme aina tottuneet lähtemään sinne, missä asiakkaamme ovat. Uudet mediat ja sovellukset ovat pienentäneet maailmaa. Enää asiakkaiden kohtaaminen ei aina edellytä fyysistä liikkumista. Maistiaiset voi tarjota virtuaalisesti. Mutta parhaalta leipä maistuu aina yhteisessä pöydässä nautittuna. Siksi kello soi huomennakin aamulla kello 05:30.

 

Näyttökuva 2017-5-10 kello 20.21.04

Leave a Reply