Walk the talk

No Comments

Ennakkotietojen mukaan hallitus julkistaa perjantaina lakiesityksen, joka vuoden 2019 alusta muuttaisi merkittävästi työttömyysturvaa ja tapaa hakea töitä. Jatkossa työttömän pitäisi hakea kolmen kuukauden aikana vähintään kahtatoista työpaikkaa. Eli yhtä per viikko. Nyt on sitten mieltä pahoitettu oikein urakalla jo ennakolta. Työmarkkinajärjestöt pelkäävät työttömien työnhakijoiden tehtailevan sanktioiden pelossa sekä työnhakijoita että -antajia kuormittavia näennäishakemuksia. Pelko ei ole varmasti täysin aiheetonkaan. Mutta näen tässä uudistuksessa paljon enemmän hyötyjä kuin haittoja.

Kun työnhakijaa kannustetaan omaan aktiivisuuteen, se on monelle parasta mielen hyötyliikuntaa. Työnhakijaa kannustetaan omakohtaisesti miettimään, millaista työtä hän haluaa tehdä, missä hänellä on eniten annettavaa. Voi olla, että osa hakemuksista on turhauttavia sivuosumia, mutta uskoisin, että viiden hakemuksen jälkeen kokemattomimmankin hakijan osumatarkkuus alkaa kasvaa. Uskon, että viranomaiset ohjaavat hakemisen parhaisiin käytäntöihin.

En ole koskaan ollut työtön, mutta tiedän silti, mistä puhun. Haen töitä joka päivä. Haen niitä itselleni ja haen niitä työkavereilleni. Tänäänkin olen lähettänyt parisenkymmentä työhakemusta sähköpostilla. En ole saanut niihin yhtään vastausta. Soittelen ensi viikon alussa viestieni perään. Tavoitan puhelimella kahdestakymmenestä ehkä 8-10. Tapaamisia järjestyy keskimäärin 5-6, joista poikii 3-4 tapaamista keskimäärin parin tunnin matkan päässä kotoa. Tapaamisen valmistautumiseen menee päivä / kohtaaminen. Tapaamisista saamme 2-3 tarjouspyyntöä, joihin vastaamiseen menee kuhunkin muutama henkilötyöpäivä. Hyvin onnistuessamme saamme yhden asiakkaan. Tämä työ kannattaa. Se on työnhakemista, joka pitää meidät virkeinä. Ennen kaikkea se työllistää ja antaa meille mahdollisuuden palkata uusia työntekijöitä. Teemme paljon työhakemuksia, onneksi myös saamme niitä paljon. On aina palkitseva hetki kun työ ja sen tekijä kohtaavat.
Näyttökuva 2017-5-3 kello 19.58.46

Leave a Reply