Katsantokantoja ja näkemyseroja

1 Comment

Asun virkeässä Turussa. Se on kaikin puolin mukavaa. Oman kylän taloudellisesta toimeliaisuudesta huolimatta työni on paljolti jossakin muualla. Keskimäärin kolmena päivänä viikossa käyn Helsingissä. Lähden kuudelta, jotta olen kahdeksan tienoilla työn touhussa. Sitten neljän kratinoissa lähden kotiin, jossa olen about kuudelta. Näin me maakunnassa asuvat olemme oppineet toimimaan. Jos helsinkiläinen lähtee mielenhäiriössä Turkuun tai Ouluun, hän sopii ensimmäisen palaverin kello kymmeneksi, jotta hän voi lähteä matkaan mukavasti kahdeksalta. Kotiin hän lähtee iltapäiväkahdelta. Kiky kiky!

Matka Turusta Helsinkiin on arkipäiväinen. Helsingistä Turkuun se on poikkeus. Matka on molempiin suuntiin yhtä pitkä, vaikka toiseen suuntaan se vaikuttaa pidemmältä. Yksi keskeinen ero matkassa toki on. Turkulaiselle autoilijalle aurinko paistaa sekä aamuisin että iltaisin silmiin. Aurinko kun nousee idästä ja laskee länteen.

Pääkaupungiksi Helsinki on sijoittunut poikkeuksellisen huonosti. Jos yhteisessä tiimissä on turkulainen ja helsinkiläinen ja asiakaspalaveri on esimerkiksi Vaasassa, helsinkiläisen mielestä matkaan lähetetään turkulainen. Stadilaisen mielestä kaikki Kehä III:sen ulkopuoliset Suomen kaupungit ovat lähempänä Turkua kuin Helsinkiä. Voin kertoa, että ei ole. Tampereelle tai Vaasaan on Turusta pidempi ja paljon hitaampi matka kuin Helsingistä. Mutta ei se haittaa. Ouluun päästäksemme meidän turkulaisten tulee ottaa ensin juna, bussi tai auto Helsinki-Vantaalle. Seiskan aamukoneeseen ehtiäksemme me heräämme ennen neljää. Ei sekään haittaa. Suomessa kun maakuntakeskusten väliset yhteydet ovat heikkoja. Kaikki reitit kulkevan pääkaupungin kautta. Tosin Helsinki-Vantaakin on kiusallisesti Kehä III:sen väärällä puolella. Paljasjalkaisen stadilaisen kannattaa varmuuden vuoksi pidättää hengitystä viimeiset kolme kilometriä.

Me suomalaiset olemme ahkeria. Kyllä olemme, vaikka joku muu muuta väittäisi. Joskus tuntuu siltä, että menestyäksemme meidän maakunnassa asuvien täytyy yrittää vieläkin enemmän. En yhtään ihmettele, että Turun tapaan monet muut maakuntien keskukset ovat taloudellisesti hyvin virkeitä. Vientikauppa vetää Varsinais-Suomen lisäksi Tampereella, Raumalla, Porissa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Oulussa, koska olemme tottuneet lähtemään. Kukaan ei ole meiltä ohi mennessään tullut mitään ostamaan. Olemme AINA LÄHTENEET asiakkaiden luo. Me maakunnassa asuvat olemme ylpeitä tekemisistämme ja onnistumisistamme. Mutta me tiedämme, että vahva Suomi vaatii menestyäkseen vahvan pääkaupunkiseudun. Siksi me niin mielellämme käymme sielläkin jakamassa omaa osaamistamme;)


popup_flightroutes

One Comment (+add yours?)

  1. JiiWee
    huhti 15, 2017 @ 15:38:05

    Totta turiset, yleisesti noin. Siksi eräät yritykset toimivat paikallisesti. Itse kyllä sovin palaverit aina paikkakunnan kellon mukaan, en omani👌

    Vastaa

Leave a Reply