Kutsukaa minua Luluksi

No Comments

Älkää kuvitelko tuntevanne kollegojanne. Älkää kuvitelko tuntevanne minua. Tuula Amberla lauloi kasari-klassikossaan kolmimielisestä Lulusta. Sellaisia ihmiset ovat. Minäkin.

Ensimmäinen mieli: innostavuus

Olen nopeiden käyntien myyntimies. Nykyisen tai potentiaalisen asiakkaan kohdatessani minulla on luontainen kyky innostua ja innostaa. Osaan poimia kumppanin puheesta piilotetut helmet ja rakentaa niiden pohjalle yhteistyösuhteen. Jaksan yleensä puoli tuntia ja sitten herpaannun. Ajatus alkaa harhailla. Miltei aina se puoli tuntia kuitenkin riittää. Kauppakello sanoo KLING.

Toinen mieli: kunnianhimoisuus

Tiimipelaajana olen haastava. Luotan kyllä pitkälti kollegojeni ammattitaitoon, mutta olen ahmija. Minulla on ikuinen karkkipäivä. Jos ja kun tiimi tuottaa hyvää, haluan sitä lisää. Vielä se ja se ja se. Silloin harvoin, kun en ole täysin tyytyväinen ehdotukseemme, suunnittelen varmuuden vuoksi varjosuunnitelman. Jos presentaatio ajautuu sivuraiteelle, minulla pitää aina olla takataskussa kikka kolmonen.

Kolmas mieli: vaikeaselkoisuus

Puheen tuottaminen ei ole vahvin osaamisalueeni. Aloitan lauseen, mutta se usein päätyy jonnekin toisaalle. En jaksa seurata agendaa. Olen Muppetien välihuutelija. Jos en sano heti, pelkään sen unohtuvan. Hätäpäissäni menen aina suoraan asiaan. Sidesanat ja pehmennykset loistavat poissaolollaan, kun lasautan mielipiteeni pöytään innosta ja ahdistuksesta ISOIN KIRJAIMIN. Kirjoittaminen on helpompaa, mutta kuka nyt enää lukee.

Vapaa-ajalla kaikki on sitten ihan toisin. En yleensä innostu, en ole kunnianhimoinen enkä vaikeaselkoinenkaan. Haluan, että mikään ei muuttuisi. En halua uutta sohvaa, en uutta kotia, en tavoittele kuuta taivaalta. Kotona, perheen ja ystävien kesken on hyvä. Tai no, ehkä tästäkin on joillakin eriäviä mielipiteitä;)


c35c47be8d319ae656bedfd67a03dd2d33f6be2510e544b7d8680060450b303e

Leave a Reply