Samat säännöt, eri tulkinta

No Comments

Suomalaisia kehutaan monesti loistaviksi innovaattoreiksi. Suunnittelemme upeita tuotteita ja palveluita, mutta emme osaa markkinoida niitä. Ihailemme ruotsalaisia, joilla myynti ja markkinointi on verissä.

Teen ammatikseni markkinointia kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Yhteistyösopimuksissa on usein tarkoin määritelty, saako tehdyistä töistä kertoa kolmannelle osapuolelle. Monesti edes asiakasyrityksen nimeä ei saa tietoturvasyistä esittää asiakaslistalla. Me suomalaiset kunnioitamme ja noudatamme sääntöjä. Markkinointihenkiset ruotsalaiset eivät. Kun me vaikenemme, he markkinoivat samoille asiakkaille tekemiään töitä avoimesti omina työnäytteinään.

Ruotsalaisten euroviisukappaleet arvioidaan usein plagiaateiksi. Samoin IKEAn tai H&M:n menestystuotteet. Silti ne tekevät myyntiennätyksiä samaan aikaan kun suomalainen tuohivirsumusiikki tai itselleen uskollinen design kisailevat sijoista ynnä muut.

Pitäisikö meidänkin ymmärtää, että on helpompaa pyytää anteeksi kuin saada lupa? Toisaalta yönsä nukkuu paremmin, kun tekee oman hiihtonsa. Havuja, perkele!

PS. Kaiken kritiikin ulkopuolella ruotsalaiset ovat kiusallisen hyviä, taitavia ja ihania 😉

 

87142256

Kuvassa ruotsalainen Måns Zelmerlöw, joka voitti Euroviisut vuonna 2015

Leave a Reply