Heijastuksia

No Comments

Päätin taannoin, että vastedes osallistun yritysten hallintoon vain koulutettujen ihmisten seurassa. Olen huomannut jääväni alakynteen rahanahneiden ja vaihtoehtoisen totuuden varaan maailmankuvansa rakentaneiden pyrkyrien kanssa.

Päätökseni oli hätiköity ja perustui väärin valitsemiini faktoihin. Tiedostan sen nyt. Koulutus ei tee kenestäkään viisaampaa. Se ei toki tee kenestäkään myöskään tyhmempää. Mutta paraskaan koulutus ei korvaa koskaan sivistystä.

En pyydä tulevilta yhtiö- tai hallituskumppaneilta jatkossakaan nähtäväksi tutkintotodistusta. Haluan nähdä heidän kirjahyllynsä. Uimamaisterillakin voi olla ihmisten johtamiseen ja keskinäiseen kunnioitukseen tarvittavaa sydämen sivistystä. Jos kulttuurista pois riisutun huoneen seinällä roikkuu vain peili, on selvää, että kuvastimeen katsoja näkee heijastuksen vain itsestään.

brandtworks-bm018l3-coastal-wood-wall-mirror-54-5-x-31-5-white

Leave a Reply