Asioiden oikea laita

No Comments

Perheellemme on vakiintunut pikkujoulutraditio. Käymme aina pari viikkoa ennen joulua hyvien ystäviemme luona syömässä joulukalkkunaa. Niin teimme viime viikonloppunakin.

Otimme taksin juhlapaikalle. Matkalla taksikuski päätti avautua erikoisesta perheestä, joka asuu samalla suunnalla, mihin olimme menossa. Hän tiesi perheen poreammeitten määrän, automerkit ja -mallit ja sisustusmaun. Jostakin kumman syystä halusi kertoa niistä meille seikkaperäisesti.

Ymmärsin nopeasti, että hän kertoo ystävistämme. Mikään, mitä hän puhui, ei pitänyt paikkansa. En oikaissut  tietoja. Itse asiassa en sanonut mitään. Annoin polon puhua. Odotin kuljettajan ilmettä, kun hän ymmärsi ajaneensa itsensä umpikujaan. Hän piti naamansa kiitettävästi peruslukemilla.

Fiktio on uusi fakta.

Leave a Reply