Same-same, but different

No Comments

Markkinointi & Mainonnassa – kaupallisen viestinnän pää-äänenkannattajassa – oli haastateltu Satumaa Family Busineksen uutta ruotsalaista toimitusjohtajaa Johan Birathia, joka lausuu: ”En erota, onko mainos hyvä vai huono, mutta yritystä osaan rakentaa.” 

Itse olen päivän pörssitiedotteen mukaan Zeeland Family uusi luova johtaja. Perhekeskeisyyden, piiskamaisen hoikan olemuksen ja etunimen etymologian lisäksi meissä on Birathin kanssa myös muuta samankaltaista. Itse kyllä väitän erottavani, onko mainos hyvä vai huono, mutta en voi väittää tietäväni, miten juuri niitä hyviä tehdään.

Ville Tolvanen kirjoittaa paljon, monesti myös asiaa. Jo reilut kolme vuotta sitten hän pohti blogissaan luovan johtajan toimenkuvaa. Tolvanen kokee, että organisaation sijaan erityisesti jokainen brändi tarvitsee luovan johtajan. Jokainen kehittyvä brändi vaatii tuekseen luovaa strategiaa ja sen johtamista. Luovan johtamisen tehtävä on pitää asiakaskokemus ja -suhde relevantteina ja kiinni strategiassa.

Zeeland Family on Suomen monipuolisin markkinoinnin palvelutoimisto. Saa meitä mainostoimistoksikin kutsua, jos se tuntuu tutummalta, vaikka työstämme puhdasta mainontaa taitaa olla enää reilu kolmannes. Tehtäväni ei uudessa positiossa ole johtaa oman yhtiömme asiakaskokemusta. Tehtäväni on innostaa lukuisat tiimimme johtamaan asiakkaittemme meille ulkoistamien brändien markkinointia. Minun tehtäväni on lähinnä tunnistaa oikeat strategiat, luovat suunnitelmat ja oikeat tekijät. Ne kaikki ovat jo nyt omissa käsissämme. Nyt vain teemme niistä asiakkaillemme entistä kunnianhimoisempia ja kaupallisempia yhdistelmiä. Entistä ennakkoluulottomammin, entistä tarkemmin.

European starling flock. These dense flocks of european starlings (Sturnus vulgaris), which can contain thousands of individuals, are most often seen at twilight. Photographed in Rome, Italy.

Leave a Reply