Ylikuntoa purkamassa

No Comments

Annetaan intro ystävällemme Wikipedialle: Ylikunto tarkoittaa sitä, että elimistöä on rasitettu enemmän kuin mistä sillä on mahdollisuudet palautua. Ylikunto heikentää elimistön suorituskykyä. Ylikuntoon joutuneen henkilön fyysisen ja psyykkisen kuorman määrä on kasvanut kovemmaksi, kuin mistä elimistöllä on mahdollista palautua.

Mitä tähän sanon minä? Aivot ovat keskeinen osa elimistöä. Jos niiden kuorma on kestämätön, ei siinä hyvä sydänkään auta.

Miten tähän on tultu? Omalla kohdallani kyse on valuvirheestä ja työtä arvostaneesta kasvatuksesta. Yksi pääsky tekee kesän. Sota kaipaa yhtä miestä. Ajatukset ovat pitkään olleet illalla siinä, mitä pitäisi huomenna. Olohuoneen pöydälle kasaantuu muistilappuja, kännykkään hälytyksiä. Rengeiksi tarkoitetutut to do -listat ottavat isännän roolin.

Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä. Olen viettänyt kolme päivää Bostonissa. Purkanut rauhassa tekemättömiä töitä. Kukaan ei ole soittanut, kukaan ei ole nyppinyt hihasta, ei pyytänyt mielipidettä. Olen saanut tehdä aloittamani työt alusta loppuun keskeytyksettä. Se on ollut mahtavaa. Olen saanut itsetuntoni takaisin. Osaan kyllä, jos saan aikaa.

Maanantaina minibreikki on ohi. Tekemättömät työt on tehty, on tilaa uusille haasteille. Ensi viikolla ajatellaan isommin Amerikan opeilla. Stay tuned!

 

gdl-stay-tuned

Leave a Reply