Rekrytoinnissa vähemmän on enemmän

No Comments

Uskottelen itselleni, että seuraan kilpailijoiden somepresenssiä enemmän oppimis- kuin stalkkausmielessä. En ole synnitön minäkään, joten pidän kivet taskussa. Rohkenen kuitenkin esittää pienen paheksuntani.

Moni stagnaatiovaiheessa kärvistelevä toimija haluaisi liittää itseensä dynaamista taikapölyä. Jos kaupalliset näytöt puuttuvat, niitä voi yrittää korvata rekrytointiuutisilla. Ensin työpaikkoja avataan, sitten täytetään. Jos kahdenkymmenen hengen yritys kertoo vuoden mittaan 7-8 uudesta rekrytoinnista, mutta henkilöstömäärä ei silti laisinkaan kasva, on lupa epäillä: Joko perälauta vuotaa tai sitten työntekijät otetaan kevyin perustein kuin kesäkissat

Suunnittelualan yrityksessä ei ole mitään tärkeämpää kuin sen työntekijät. Uutta kollegaa rekrytoidessa on mietittävä, miten hän täydentää persoonallaan ja osaamisellaan nykyistä henkilöstöä. Poimurilla kauhoen saa kerättyä massaa, joka vaatii poimijaltaan paljon työlästä ja turhauttavaa jälkikäsittelyä. Koneellinen poiminta myös rikkoo herkkiä marjoja. Vastuullisten työsuhteiden rakentaminen ei saa koskaan olla holtitonta kauhomista vaan pitkäjänteistä ja interaktiivista käsityötä.

 

Berry_Picker_2

Leave a Reply