Antakaa minulle edes mahdollisuus olla vastuullinen

No Comments

Minulla on vuoden vanhat Beats™ Dr. Dre™ -nappikuulokkeet. Erinomaisen hyvät ovatkin. Viikko sitten hukkasin vasemman korvan kuulokkeesta sellaisen kuunsirpin muotoisen korvalehden sisäpuolelle asetettavan korvasovittimen, joka auttaa kuuloketta pysymään paikoillaan esimerkiksi juostessa. Salilta tullessani ajattelin poiketa Gigantissa ostamassa sellaisen varaosan. Vaan eipä sellaisia ollut myynnissä. Minut ohjattiin kysymään huollosta. Huolto sanoi, että no can do, mutta he voivat lähettää vialliset kuulokkeet korjattavaksi Mobylifeen. Sanoin, että ei niissä ole mitään vikaa, vaan että vain arviolta 10 sentin arvoinen sovitin on hukassa. Soitin Mobylifeen. Puhelun hinta oli 1,4 €/min, myös jonotus oli maksullista. Yritin selvittää asiaani. Puhelinpalvelija oli oikein ystävällinen ja hän kysyi kuulokkeitteni mallia. Sanoin, etten tiedä, koska siitä ei ole siitä kuulokkeissa mitään mainintaa. Pyydettiin katsomaan myyntipakkauksesta. Sanoin, että minulla luonnollisestikaan ei ole tallella vuotta vanhaa pakkausta. Ehdottivat, että kävisin jälleenmyyntipaikassa. Sanoin juuri tulleeni sieltä. Josko sitten kuva. 12 minuutin puhelu päättyi kuvan lähettämiseen tallella olleesta sovittimesta. Tuli vastaus, että voisinko lähettää vielä kuvan kuulokkeista. Lähetän sen seuraavaksi. Beatsin sivuilla toki on myös vaihtoehto ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Osoittautui, että yhtiö on osa Apple-konsernia. Asiakaspalvelu olisi ottanut minuun yhteyttä lupauksen mukaan kahdessa minuutissa. Epäilin, että yhteyttä ottava olisi puhunut englantia. En viitsinyt kokeilla, koska en osaa selittää asiaa edes suomeksi, miten olisin osannut selittää sen vieraalla kielellä. Tosin epätoivo opettaa. Nyt tiedän, että puuttuvan osan nimi on englanniksi wingtip (suomeksi nimeä en tiedä) ja kuulokkeitteni malli lienee Beats Tour2. Ja nyt tiedän, että kolme paria wingtipsejä maksaa Amazonissa yhteensä seitsemän dollaria kotiin kuljetettuna.

Miksi vanhan korjaamisesta on tehty näin vaikeaa ja turhan uuden ostamisesta houkuttelevampaa?
31jn-w-6jyl

 

 

Leave a Reply