Nano nano!

No Comments

Päivän mittaan jokainen meistä saa viestejä monessa eri roolissa: työntekijänä, luottamushenkilönä, perheenjäsenenä, harrastajana, ystävänä. Informaatiotulvan tsunamissa hyvä viesti on selkeä eikä anna mahdollisuuksia loputtomalle ketjuuntu- miselle. Kukaan meistä ei jaksa kaivaa olennaista tietoa loputtoman ketjun syövereistä.

Huonosti rakennettu viesti on omiaan rapauttamaan lähettäjänsä arvovaltaa. Mikro- tai nanomanageeraus ei luo ainakaan minun silmissäni luottamusta. Itse (ainakin omasta mielestäni) luotan hyvin pitkälle (työ)kavereitteni tekemisiin. Vastuuta oppii kantamaan vain jos sitä annetaan. Harvoin olen joutunut pettymään. Kun luottamusta on tarjolla, se yleensä halutaan voittaa.

Olen jo omalta osaltani lapseni kasvattanut. Hyvin sekin meni. En koskaan sanonut heille, että viipaloikaa leipä, voidelkaa se Oivariinilla, laittakaa ensin kalkkuna, sitten juusto ja päälle jotain vihreää. Käärikää elmukelmuun. Sanoin, että jos tarvitsette treeneihin eväät, tehkää itse. Eivät ole pojat nälkään kuolleet. Eivätkä jääneet koskaan leikkeleet pöydälle lämpimään. Nehän olisivat pilaantuneet siinä.

valipala-voileipa-2

Leave a Reply