Happoradio liikkeenjohdon konsulttina

No Comments

Johtaja on henkilö, joka Wikipedian osuvan määritelmän mukaan on asetettu tai noussut johtamaan organisaatiotaan. Johtajalla on yleensä vastuu kokonaisuudesta. Johtajia voi kuitenkin olla useampia, usealla tasolla ja johtajienkin välillä voi olla hierarkia.

Kiinnittäisin kaiken huomioni tähän viimeiseen lauseeseen: Kun johtajia on useampia ja heidän välillään on hierarkisia suhteita, johtoryhmän on vaikeaa olla itseohjautuva. Tällöin johtajat alkavat istua keskenään sisäisissä palavereissa, he alkavat johtaa toisiaan ja fokus siirtyy vähitellen alaisten ja asiakkuuksien johtamisesta johtamisen johtamiseen.

Olen vasta aikuisena ymmärtänyt, että vieraita kieliä ei opi puhumaan kuin puhumalla. Kielioppivirheillä tai lausumisella ei ole merkitystä. Tärkeintä on yrittää ymmärtää ja tulla ymmärretyksi. Vähitellen molemminpuolinen ymmärrys kasvaa. On vain rikkautta, että meillä on erilaisia aksentteja. Pyrkimys samanlaisuuteen ei saa olla kommunikaation tavoite. Johtamistakaan ei voi oppia kuin kansan parissa ja kielioppivirheitä tekemällä.

Happoradion kaunis Puhu äänellä jonka kuulen on luultavasti kirjoitettu kertomaan tärkeän henkilökohtaisen ihmissuhteen kommunikaatiohaasteista. Mutta se sopii loistavasti myös johtamisen lyhyeksi oppimääräksi. Ihmissuhteista organisaation johtamisessakin on pitkälti kysymys.

 

Leave a Reply