Voittajat ovat hävinneet

1 Comment

Sosiaalinen media nostaa voidakseen musertaa. Avokadopasta oli hetken kaikkien lautasella. Siitä kasvoi niin suuri mediailmiö, että kansa riemuitsi salaa (ja avoimesti) jopa sen kehittäjien avioerosta. Avokadolla ratsastaneet kermaperseet. Cheek ilkesi myydä loppuun kaksi stadikallista. Ilmipiiri kääntyi odotetusti menestyjää vastaan. Moni itse itsensä musiikin asiantuntijaksi nostanut leimasi konsertit uran käännekohdaksi – kohti vääjäämätöntä auringonlaskua. F-F-F-Falling! Sen siitä suuruudenhulluudesta saa, kun ei kaapelitehtaat riitä. Kollega on ihmiselle susi. Ammattilehden kolumnisti kirjoittaa kymmeniä viisaita kirjoituksia ja hänen ajatuksensa alkavat saada ansaittua positiivista huomiota. Sitten hän uskaltaa kysyä, mikä pelästytti naiset? Yksi ainoa kirjoitus on oikeutus julkiselle ristiinnaulitsemiselle. Sivistyneet ihmiset ryhtyivät silmiään räpäyttämättä kiusaajiksi yli sukupuolirajojen. Tuomio langetetaan. Eikä siitä saa valittaa. Muutama vuosi sitten ammuttiin nimimerkkien takaa. Jakester69 ja AskoAsianTuntija. Asenneilmapiiri on kuitenkin muuttunut avoimemmaksi. Nyt on ihan okei haukkua omalla nimellään. Kaverin siipien leikkaaminen on ajanvietettä parhaimmillaan. Tulee mieleen lapsuus ja perhoset. Iso peukku. Sydän. Medioiden keskustelupalstoilla viisastelee satoja asiantuntijoita, jotka ohjeistavat, miten suomalainen keihäs saataisiin taas lentämään ja vienti vetämään. Älkää huutako havuja, perkele! Avatkaa meille latu. Kyllä me lahjattomat hiihdämme perässä. Pierunne hapanimelässä hajussa.

welcome-to-the-matrix-2vRvd4-clipart

One Comment (+add yours?)

  1. Wille Wilenius
    elo 22, 2016 @ 16:49:58

    Naulan kantaan

    Vastaa

Leave a Reply