Kiemurtelulla irti vastuunkannosta

No Comments

Kotisaunamme 1,5-vuotiaan sähkökiukaan kolmesta vastuksesta kaksi kärähti tänään. Takuuehtojen mukaan kiukaalla on kahden vuoden takuu. Soitan aamulla suomalaiselle kiuasvalmistajalle ja pyydän uutta kiuasta tai takuukorjausta.

Miksi kuitenkin jo ennalta epäilen, ettei puhelu suju kuluttajan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla?

Vanhoina hyvinä aikoina tuotteet tehtiin kestämään. Ja jos ne hajosivat, ne kannatti korjata. Nyt moni käyttöesine tuntuu olevat heppoinen ja kertakäyttöinen. Ja aspan tehtäväna on palvelun sijasta kiemurtelemalla pelata aikaa. Kukaan ei tunnu ottavan vastuuta. Virheet sietäisi, jos niihin suhtauduttaisiin vakavasti.

Toivottavasti aamulla yllätyn iloisesti ja saan ymmärtäväistä palvelua. Kerron kyllä viljalti, jos palvelu pelaa. Tosin ei aspan tehtäväkään ole helppo. Ne joutuvat kuuntelemaan kaltaisiani lähtökohtaisesti negatiivisia kuluttajia.

 

Näyttökuva 2016-6-27 kello 20.24.51

 

Kuvan kiuaskivet eivät liity tapaukseen.

Leave a Reply