Kunnian kentät

No Comments

Sain joululahjaksi Martti Alahuhdan uutuuskirjan Johtajuus. Siinä Suomen kaikkien aikojen yritysjohtaja kertoo yksinkertaisen säännön: Joukkuepeleissä pallo tai kiekko pomppii sille joukkueelle, joka liikkuu enemmän. Maaleja syntyy sitä enemmän, mitä enemmän liikkuu maalia kohden. Sama koskee yritystoimintaa.

Olen täsmälleen samaa mieltä. Mutta tiedän kokemuksesta , että tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Liikkuminen on raskasta. Vastustajakin liikkuu. Maalilla pitää ottaa vastaan iskuja. Se tekee kipeää. Ja mikä haastavinta, urheilusta poiketen yrityselämässä kentät ja säännöt muuttuvat.

Olen vakuuttunut siitä, että tulevaisuuden menestyjiä ovat yritykset ja yksilöt, jotka osaavat ja uskaltavat katsoa perinteisten pelikenttien ulkopuolella. Jotka uskaltavat haastaa perinteisiä sääntöjä ja toimintamalleja. Jotka ovat valmiita avoimuuteen ja keskusteluun. Niin se on aina ollut. Mutta silti tutun ja turvallisen kyseenalaistaminen pelottaa.

Ei lähikaupasta haettu 70 cm pitkä patonki mahdu taittamatta Vespan penkin alle. Ford Focukseen se mahtuisi.

 

6056eecc98164077c6313afbb00df0ba

 

Leave a Reply