Harmaa on kaunis väri

No Comments

Olen paraskin sanoja. En osaa irrottaa. En antaa periksi. Alun perin suunnittelin olevani lomalla tämän viikon. Olin loman tarpeessa. Tarve ei ole muuttunut miksikään, mutta on turha pitää lomaa, jos sitä ei voi pitää hyvällä omallatunnolla. Työt olivat tekemättä. Yksi juttu kirjoittamatta. Pari tarjousta lähettämättä. Muutama tärkeä vastaus kirjoittamatta. En antaisi anteeksi itselleni, jos en olisi edes yrittänyt loppuun asti. Et tule koskaan toisena maaliin, jos jätät kisan kesken.

Työelämä on kilpajuoksua. Kilpailu ei rauhoitu edes jouluna. Sosiaalinen media suoltaa toinen toistaan eksoottisempia lomapäivityksiä. Bling-bling! Ei niissä itsessään ole mitään pahaa. Päinvastoin. Aurinkoiset tai lumiset maisemat tuovat omatkin unelmat hieman lähemmäksi. Ja pitää tunnustaa, että itsekin mielelläni jaan lomakuvia. Loma läheisten kanssa on elämän parasta aikaa. Arvostaisin sosiaalisen median värikkäitä lomaviestejä kuitenkin enemmän, jos niiden jakajat malttaisivat joskus kertoa myös harmaammasta arjestaan.

Harmaa arkikin on täynnä valonpilkahduksia, jos malttaa pysähtyä katsomaan. Yksi suosikkijoululauluistani on Tracey Thornin Joy. Siinä sanotaan: It´s because of the dark, we see the beauty on the spark. Se on kauniisti sanottu. Siinä kiteytyy elämän ihme. Joulun ihme.

Jouluna meillä on toivottavasti aikaa olla kipinöitä toisillemme.

 

 

 

Leave a Reply