Mielipidejohtaja

No Comments

Valtaosa yrityksistä haluaisi olla oman alansa mielipidejohtajia. Se ei ole vaikeaa, sillä usein se paikka on täyttämättä.

Mielipiteiden lausumisessa on yksi keskeinen haaste: Mielipide voi olla väärä. Ja vaikka se olisi oikeakin, on turhauttavan todennäköistä, että se ei heti ensialkuun saavuta suurta kannatusta. Uutta ajattelua kohdatessa on luontevampaa olla vastaan kuin puolesta.

Hyvän mielipiteen tunnusmerkistöön kuuluu aina se, että se huomataan. Huomio johtaa vuoropuheluun. Vuoropuhelu muutokseen. Jos sinulla on halu avata latua, paina tämä mieleesi: Et voi olla mielipidejohtaja ilman mielipiteitä. Mielipiteestä tulee merkittävä vasta ääneen lausuttuna. Ja mikä tärkeintä: Mielipidejohtajan elämä on hyvin yksinäistä, jollet ymmärrä vuoropuhelun ja vetovastuun jakamisen voimaa.

 

Followers

Leave a Reply