The long and winding road

No Comments

Luin Harvard Business Reviewsta Amy Gallon artikkelin siitä, miten huonon työpäivän saa käännettyä hyväksi. Jutussa viitattiin Sonja Lyubomirskyn, Laura Kingin ja Ed Dienerin tekemään 225 akateemisen tutkimuksen meta-analyysiin, joka osoittaa, että tyytyväisten työntekijöiden tuottavuus on 31 % keskivertoa parempi, myynti 37 % suurempi ja luovuus – kolminkertainen.

Näiden kiistattomien lukujen sokaisemana Gallo antaa amerikkalaiseen tapaan listan teepussifilosofiamaisia ohjeita siitä, miten huono päivä on käännettävissä hyväksi. Ihan söpöjä ohjeita. Valitettavasti sellaiset eivät sovi vartalotyypilleni eivätkä mielenmaisemalleni. Uskon kyllä siihen, että positiivisuus parantaa tuottavuutta ja luovuutta. Olen kuitenkin täysin eri mieltä siitä, että positiivisuutta tulisi aina tavoitella yksisilmäisesti. Olisivatko vuoret vuoria, jollei niiden välissä olisi laaksoja? Voittoja juhlitaan kuohuvalla. Jatkuvan sihijuoman siemailun aiheuttamaa närästystä kannattaa neutraloida maidolla.

Jos työyhteisössä vallitsee keskinäisen luottamuksen ilmapiiri, negatiivista ei pidä pakottaa positiivisuudeksi. Yhteisö sietää ja ymmärtää myös negatiivisia tuntemuksia. Sanotaan, että jakaminen puolittaa surun ja tuplaa onnen. Tämä perussääntö toimii vahvassa työyhteisössä. Hyvä työyhteisö ylittää niin vuoret kuin laaksotkin. Tie saa olla mutkainen, kunhan suunta on yhteinen.

 

Alam05

 

 

Leave a Reply