Tuntuuko se oikealta?

No Comments

Muualla maailmassa tuntuu olevan itsestäänselvyys, että hyvän ruuan perässä matkustetaan jopa tunteja. Heinäkuussa olemme menossa lomalle Kataloniaan ja ystävämme suosittelivat pientä ravintolaa, joka on tehnyt heihin lähtemättömän vaikutuksen. Se ei ole linnuntietä kovin kaukana majapaikastamme, mutta vuoristoisella seudulla matka Cadaquesin pikkukylään ei ole nopein mahdollinen. Mutta ei se haittaa, sillä samalla voimme vierailla uudelleen Salvador Dalin sykähdyttävässä kotitalossa.

Tein ravintolaan lounasvarauksen. Sain nopeasti vastauksen. Vahvistuksessa kysyttiin haluammeko kenties yöpyä. Ravintolalla on kolme vierashuonetta. Ja jos ne eivät sovi meille, kylässä on monta muutakin edullista yöpymispaikkaa.

Kerroin tästä loistavasta palvelusta Facebookissa. Kanariansaarilla lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt ystäväni vastasi postaukseeni:

“ Eräs suomalainen journalisti havannoi eroja Euroopan sisällä: pohjoisessa kaikki toimii, mutta mikään ei järjesty. Etelässä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Harva asia on mennyt yhtä suorilta sydämeen.”

Olen kuullut saman sanottavan Venäjästä ja Suomesta, mutta yhtä kaikki. Näin se menee. Olemmeko niin lukkiutuneita prosesseihimme ja sääntöihimme, että unohdamme tärkeimmän? Unohdamme kuunnella toistemme toiveita. Emme malta sisäisen prosessinohjauksen huumassa asettua toistemme asemaan. Teemme asiat niin kuin ne ovat oikein. Emme niin, että ne tuntuisivat oikeilta.

 

tumblr_m8zilgPe1Y1qcwmkyo1_1280

 

 

Leave a Reply