Yksi rauta tulessa

No Comments

Huomenna on vappuaatto ja istumme iltaa ensiluokkaisten ystävien seurassa. Ensin Puolalanmäellä skumpat taivaalle ja sitten lakit päässä kotiin syömään. Aikuisena on lupa nauttia. Siksi ajattelinkin tarjota illalla kaksi kertaa lämmintä ruokaa. Valmistelin ruuat jo tänään. Huomenna ei työpäivän päätteeksi tarvitse kuin pilkkoa, lämmittää ja nostaa annokset lautasille.

Tein ruokaa sen verran reilusti, että siitä riittää tuunattavaa myös vappupäivän brunssille. Simppeliä ja helppoa. Sitä vaan ihmettelen, että miksi ennakointi on helpompaa siviilissä kuin työelämässä. Töissä tulee usein kaahotettua ilman selkeää suunnitelmaa. Rautoja on tulessa kaikkialla. Kotioloissa ymmärtää, että kun uuni on lämmin, samalla lämmöllä valmistaa useampia annoksia.

Nyt enää mietin, koristelenko Janssonin kiusauksen Kallen mätitahnalla ja ruohosipulilla vai tarjoanko sen nudena. Elämän suuria kysymyksiä.

 

FOTB6AA

 

Leave a Reply