Vuoden hyödyke

No Comments

Negalla saa näkyvyyttä. Suomen Luonto –lehden järjestämä Vuoden turhake –kampanja nostaa esiin jotakin turhaa, hyödytöntä, käsittämätöntä tai häiritsevää. Vuosien mittaan voittajia ovat olleet muun muassa hajustettu roskapussi, automaattinen saippua-annostelija, ulos asennettava hyönteisansa ja lehtipuhallin (jonka valinta oli suuri virhe, toim. huom.)

Positiivisuudella kuitenkin saavuttaa enemmän. Haluankin julistaa vuoden hyötyteon. Kelan virkailijat keksivät yhdistää potilaiden taksikuljetuksia. Vuodessa kimppakyytien ansiosta taksimatkoja ajettiin 6,5 miljoonaa kilometriä entistä vähemmän. Kun auton keskimääräinen hiilidioksidipäästö on 140 g/km, idea on säästänyt CO2-päästöjä 896 tonnia. Rahaa säästyy vuositasolla 10 miljoonaa euroa.

Ja mikä parasta, kyytiläisten elämänlaatu on taatusti parantunut, kun he ovat saaneet matkoilleen juttuseuraa ja vertaistukea. Kelan neuvokkaille virkamiehille kiitos ja kunnia. Ottakaamme heistä oppia. Muutos ei synny puheista. Se syntyy teoista.

Kela_suomi_kela-1-

Leave a Reply