Valoa funnelin päässä

No Comments

Pienten ja keskisuurten yritysten tulevaisuuden odotusten uutisoitiin tänään olevan negatiivisen puolella. Kohtaan työssäni päivittäin pk-yrityksiä ja olen kokenut mielialan olevan paljon pk-yritysbarometria valoisampi. Toimeliaisuus on selkeästi viriämässä ja uusiin tuoreisiin avauksiin törmää päivittäin.

Tutkimuksen ja omien kokemuksieni ero johtunee katsantokannasta. Tutkimusyhtiö kaataa suppiloon tuhat vastausta ja rutistaa tuloskikkaran ulos kapeasta päästä. Itse saan lähestyä yrityksiä yksilöinä. Kun katsoo maailmaa suppilon kapeasta päästä, tulevaisuus näyttää paljon avarammalta ja valoisammalta.

Toisen lasi on puoliksi täynnä, toisen tyhjä. Toinen näkee tulevaisuudessa rajoitteita, toinen mahdollisuuksia. On pitkälti omissa käsissä, kummin päin tulevaisuuteen haluaa katsoa. Tulevaisuuteen kannattaa suunnata mieli avoimena, eteenpäin katsoen.

Joukkuepelaajan tunnistaa siitä, että hän katsoo matkalla myös ympärilleen.

 

unique-lighting-fixture-funnel-lamps-3

 

Kuvan suppilovalaisimen on Vertigo Birdille suunnitellut Bevk Perovik Arhitekti.

Leave a Reply