Syriza on täällä

No Comments

Suomalaisessakin mediassa on naurettu Kreikan vaalit voittaneen Syrizan vaalilupauksille. Vaaleissa äänestäjä ostaa aina mielikuvia ja tietää altistuvansa katteettomille lupauksille. Syriza lupasi köyhille ilmaista sähköä ja lämmitysöljyä, työttömille ilmaisen terveydenhoidon, eläkeläisille yhden kuukauden ylimääräisen eläkkeen jouluksi. Hahhah! Poispotkitut 10.000 valtion virkamiestä otetaan takaisin töihin. Hahhahhahhaa! Minimipalkkaa nostetaan 25 %. Haahaahaahaaahhaa!

Näillä populistisilla lupauksilla Syriza saavutti konkurssikypsässä maassa murskavoiton.

Turha nauraa.

Työssäni osallistun jatkuvasti kilpailutuksiin. Kuten vaaleissa, kilpailutuksissakin vain yksi voi voittaa. Monesti liike-elämässäkin voittaja on Syriza. Se, joka uskaltaa luvata eniten. Kun valinta on tehty, ensin alkaa kuherruskuukausi. Valinnan tekijä uskottelee itselleen tehneensä oikean päätöksen. Kun arki alkaa, alkaa myös katteettomien lupauksien lunastus. Tai yleensä ei.

Seuraaviin vaaleihin tai kilpailutukseen on valinnan jälkeen aina muutama vuosi. Siihen asti pitää tyytyä omaan valintaansa. Toki aina on ennenaikaisten vaalien mahdollisuus. Mutta silloinkin vastuu vaalilupauksista on äänestäjällä.

Flag-Pins-Greece-Finland

Leave a Reply