Reissumies vai naapurinpoika?

No Comments

Suomalaiset haluavat syystäkin halvempaa ruokaa. Samaan aikaan yhä useampi meistä arvostaa lähiruokaa. Haluamme tuntea tekijät ja tarinat ruokamme takaa.

Nyt isoissa hypermarketeissa on aloitettu hintasota. Kuten sodissa aina, viestintäpropagandan taakse kätkeytyy paljon inhimillistä kärsimystä. Jos Reissumies-paketti maksaa marketissa 39 senttiä, kuka enää ostaa viiden euron lähileipää paikallisesta kivijalkaleipomosta. Pienyrittäjä ei voi myydä tappiolla markkinaosuutta puolustaessaan.

Hintasodassa hypermarkettien 25.000 nimikkeestä vajaan parin prosentin hintaa laskettiin. Tehtiinkö tällä tempauksella karhunpalvelus lähituottajille? Toisaalta monelle 39 sentin leipäpaketti on loistava uutinen.

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Ja päinvastoin.

 

gailsslider

Leave a Reply