Puhu omalla äänelläsi

3 Comments

Otin tänään kontaktia uuteen potentiaaliseen asiakkaaseen. Hän yritti epätoivoisesti kiemurrella irti ehdottamistani tapaamisajoista. En antanut periksi.

”Olet aika kova myymään”, hän sanoi.

”Kiitos”, vastasin, ”ehkä asenteestani tarttuu jotain teidänkin organisaatioonne.”

Tapaaminen tuli sovittua.

Kaikki paitsi myyminen on turhaa. Hyväkään palvelu tai tuote ei elätä myyjäänsä, jos sitä ei saa kaupaksi. Kauppaa ei tehdä ilman huomiota. Huomiota ei saa konttorilla nyhjöttämällä. Jos haluaa ajatuksensa julki, runoja ei kannata kirjoittaa pöytälaatikkoon. Myyminen on raskasta työtä. Hyvä myyjä on luonteeltaan avoin. Siinä on dilemma. Avoin ihminen ottaa kielteisen vastauksen raskaimmin.

Olen yksinkertainen ihminen. Rakastan konkretiaa. Myyn ammatikseni ratkaisuja. En osaa rakentaa asiakassuhdetta kaavioiden, himmeleiden tai funneleiden varaan. En myy reseptejä. Lappaan valmiin muusin lautaselle. Sillä lähtee nälkä. Tämä ei ole ainoa oikea tapa. Se on minun tapani.

 

IMG_0445-1024x682

 

3 Comments (+add yours?)

 1. Anne
  tammi 23, 2015 @ 07:09:32

  Meillekin oli eräs konsultti saanut sovittua tapaamisajan. Istuimme pyöreän pöydän ääressä ja hän aloitti : ”Minä en sitten myy mitään!”
  ”Ai. No mitäs me tässä sitten istutaan?”, vastasi johtaja ja meitä vähän hymyilytti. ”Selitän teille yhden ajatukseni, ja te saatte miettiä, miten se edesauttaisi teidän firmassa.” Konsultti teki niinkuin lupasi, selitti asiansa ja kaupat tuli. Ei yhdestä ratkaisusta vaan KAHDESTA. Niin se kauppa kävisi jos sen osaisi…. 🙂 🙂

  Vastaa

  • juuso
   tammi 23, 2015 @ 09:33:52

   Palvelu on yhteisten ratkaisujen löytämistä. Konsultti oli tämän oivaltanut.

   Vastaa

 2. Anne
  tammi 23, 2015 @ 10:15:52

  Niinpä. Onneksi hän ei sentään myynyt mitään… millainen kasa ’ratkaisuja’ meillä sitten olisikaan.

  Vastaa

Leave a Reply